Over ons
Download hier ons duo-cv en kijk ook eens naar ons volledig repertoire. Klik op onze namen voor de individuele websites van Doris en Frans.
En voor alles wat we aan Nederlandse muziek doen, ben je hier op de goede plek.
De stichting
Stichting Cellosonate Nederland
Omdat Frans een groot kenner is van de Nederlandse muziek en Doris altijd graag iets nieuws wil proberen, speelden wij vanaf het begin veel Nederlandse composities. Het viel ons al snel op hoeveel mooie en bijzondere stukken er hier voor cello en piano geschreven zijn. Met name de periode 1900–1950 blinkt uit door een grote verscheidenheid aan prachtige werken.
In 2007 besloten wij om aan deze muziek een project te wijden en richtten wij Stichting Cellosonate Nederland op. ‘Een project’ werd een jarenlange serie van verschillende projecten: concerten, educatie, een serie cd’s en de online catalogus van alle Nederlandse muziek voor cello en piano.
Wij vinden dat er in Nederland te weinig Nederlandse kamermuziek gespeeld wordt.
We ondervinden aan den lijve dat het, ten gevolge van de gevoerde cultuurpolitiek, de laatste jaren steeds moeilijker wordt om podia voor hedendaagse muziek te vinden.
Voor Nederlandse composities die wat ouder zijn was er al te weinig aandacht, vinden wij. Ze liggen in archieven, maar ze moeten klinken! Zeker als er zoveel fraais te vinden is. Hoe moet de wereld weten dat het er is als het niet klinkt? Toen de heropening van het gerestaureerde Rijksmuseum op de televisie gevierd werd, klonk er als muziek uit de tijd dat het museum gebouwd werd een Hongaarse Dans voor piano vierhandig van Johannes Brahms. Maar waarom niet een paar Walsen voor piano vierhandig van Hendrik Witte?
Zelf willen we graag een bijdrage leveren en daarom spelen we, naast hedendaagse muziek, ook Nederlandse muziek uit het verleden. Bovendien stimuleren we zoveel mogelijk dat deze ook door anderen gespeeld wordt. We hopen dat er daardoor meer waardering en bekendheid ontstaat voor dit klinkende erfgoed – deel van onze culturele schatkist.
Het Bestuur van onze Stichting bestaat uit:
Quinten Bunschoten, voorzitter
René de Vries, bestuurslid
giro nr NL56INGB0003119890 te Amsterdam
Stichting Cellosonate Nederland heeft de status van Culturele ANBI.
Comité van Aanbeveling
Monique Bartels, cellopedagoge
Anner Bijlsma (†), cellist
Dmitrij Ferschtman, cellist
Wim Henderickx, Vlaams componist
Henk Heuvelmans, directeur Gaudeamus Muziekweek
Willem Jeths, componist
Oliver Knussen (†), Brits componist en dirigent
Marjolein Meijer, celliste
Maarten Mostert, artistiek directeur Amsterdamse Cello Biënnale
Melissa Phelps, Engelse celliste en cellopedagoge
Leo Samama, muziekpublicist & componist
Sieuwert Verster, directeur Orkest van de Achttiende Eeuw
Quirine Viersen, celliste
Frances Wammes, honorair directeur KAM
Frits Zwart, voormalig directeur Nederlands Muziek Instituut
Privacyverklaring
De Stichting Cellosonate Nederland (SCN) legt gegevens vast van belangstellenden en donateurs (Vrienden) zoals naam, adres, woonplaats, emailadres en overige gevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het donateurschap of de verwerking van een eenmalige gift. Alle aan ons toevertrouwde informatie wordt door ons vertrouwelijk behandeld.
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om informatie te sturen die onze stichting betreft zoals nieuwsbrieven over gestarte en afgesloten projecten.
U kunt zich te allen tijde afmelden als belangstellende of donateur. Stuur daarvoor een mail aan info@cellosonate.nl.
RSIN/fiscaal nummer Stichting Cellosonate Nederland: 8176.61.074