Albumproject

In 2012 begonnen wij een groot project voor amateurmusici. Wij vroegen 30 Nederlandse componisten om een korte compositie te schrijven voor cello en piano, die geschikt was om gespeeld te worden door kinderen en oudere amateurmusici. Daaruit zijn wel 50 zeer verschillende, grappige, bijzondere en ontroerende composities gekomen, die zijn uitgegeven in drie oranje bundels door uitgeverij Donemus. Bij elke compositie staat een klein interview met de componist. De vragen, die soms heel verrassend zijn (‘bent u voor de Beatles of de Rolling Stones?’) zijn afkomstig van kinderen die aan de eerste masterclass hebben meegedaan. Het Album werd gepresenteerd op 28 oktober 2013 tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale.

Masterclasses

In 2012 en 2013 gaven wij overal in Nederland les aan amateur-cello-piano duo’s die deze stukken met hun leraren hadden ingestudeerd. Deze masterclasses waren voor ons heel inspirerend en bijzonder en voor de deelnemers ook. Het was mooi om kinderen argeloze vragen te horen stellen aan een componist: ‘Maar waarom schrijf je hier deze noot? Ik vind het zó veel mooier klinken.’ Het was bijzonder om al die cello-piano duo’s te ontmoeten, van wie er sommige nu nog steeds samen spelen.

Play-along opnames

In 2014 maakten wij van vrijwel alle composities opnames. Daarnaast maakten we voor iedereen play-along versies. Cellisten kunnen zo met Frans oefenen en pianisten met Doris. Deze opnames kunnen gratis worden gedownload. Alle opnames zijn hier te vinden.

De albums zijn intussen ook in het Engels vertaald en vervolgen hun weg de wijde wereld in. Wij geven nog steeds af en toe masterclasses als ons daarom gevraagd wordt door enthousiaste docenten. De boeken kunnen worden gekocht via de website van Donemus:

bekijk hier de flyer!

Voor meer informatie: neem contact met ons op via dit formulier